canonas constructions details Moisa 19
Το γραφείο μας ιδρύθηκε το 1966, από τον Κώστα Βλάσση, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. και τον Νίκο Κοντοστάνο, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. με σκοπό την ανάληψη μελετών και κατασκευών του ιδιωτικού τομέα.

Το 1988, εντάχθηκε στο γραφείο μας ο πολιτικός μηχανικός Ερρίκος Θεόδοτος και μετονομάστηκε σε Τεχνικό Γραφείο Βλάσσης - Κοντοστάνος - Θεόδοτος Ο.Ε. μέχρις ότου την πρόωρη απώλειά του.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν αναλάβαμε τη μελέτη, αδειοδότηση και κατασκευή 150 και πλέον οικοδομοτεχνικών έργων με έμφαση στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών καθώς και στην αναπαλαίωση και αποκατάσταση σημαντικών ιστορικών διατηρητέων κτισμάτων του νομού Κέρκυρας, όπως το αρχοντικό Κουρκουμέλη στην Άφρα και το αρχοντικό Θεοτόκη ‘Κρεβατσούλα’ στη Δασσιά. Παράλληλα, μερικές ακόμα κατηγορίες έργων που επιμεληθήκαμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία είναι πολυκατοικίες, τουριστικά καταλύματα, κτίρια γραφείων και επαγγελματικοί χώροι.

Από το έτος 2014 η εταιρεία εξελίχθηκε στην ΚΑΝΟΝΑΣ Ε.Π.Ε. (CANONAS LTD) με την προσθήκη στο εταιρικό σχήμα του Βασίλη Καββαδία, Πολιτικού Μηχανικού Πανεπιστημίου Πατρών και της Αντωνέλλας Βλάσση, Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ πλέον δραστηριοποιείται αποκλειστικά εντός του νησιού της Κέρκυρας και έχει έδρα στην οδό Γρ. Μαρασλή 16, στο κέντρο της πόλης.

Πρωταρχική επιδίωξη της ίδρυσης της CANONAS ήταν να δημιουργηθεί μια κατασκευαστική εταιρεία που θα υλοποιεί έργα premium ποιότητας, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό και στην κατασκευή με ευαισθησία και σεβασμό προς την τοπική παράδοση του νησιού.

Στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης, που καθίσταται εφικτή μέσω της σύνθεσης του γραφείου μας, η οποία περιλαμβάνει διαφορετικές ειδικότητες μηχανικών και επαγγελματιών, αλλά και μέσω του δικτύου εξωτερικών συνεργατών που διαθέτουμε, η CANONAS έχει τη δυναμική να αναλαμβάνει έργα υψηλών απαιτήσεων και να επιμελείται κάθε στάδιό τους, από τη σύλληψη της ιδέας ως την ολοκλήρωσή τους.

KΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ - Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το έτος 1965.
Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας από τότε μέχρι σήμερα συνεργαζόμενος με τον πολιτικό μηχανικό Νίκο Κοντοστάνο, με τον οποίο παγίως αλλά και σε εταιρική σχέση και με άλλους μηχανικούς ανέλαβαν την μελέτη και κατασκευή πλέον των 150 οικοδομικών έργων, στα εταιρικά σχήματα ΔΟΜΗΣΗ Ο.Ε. με έδρα την Αθήνα και ΒΛΑΣΣΗΣ-ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ Ο.Ε., ΒΛΑΣΣΗΣ-ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ-ΘΕΟΔΟΤΟΣ Ο.Ε. και από το έτος 2014 στην κατασκευαστική εταιρεία CANONAS με έδρα την Κέρκυρα.
Παράλληλα υπήρξε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κέρκυρας κατά τα έτη 1990-1992, 1995-1998, 1998-2001 & 2001-2004 και διατέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά την περίοδο 2000-2004.

[email protected]

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ - Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το έτος 1964. Στη συνέχεια, το 1966, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών της πανεπιστημιακής σχολής ΑΣΟΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας από τότε μέχρι σήμερα συνεργαζόμενος με τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Βλάσση, με τον οποίο παγίως αλλά και σε εταιρική σχέση και με άλλους μηχανικούς ανέλαβαν την μελέτη και κατασκευή πλέον των 150 οικοδομικών έργων, στα εταιρικά σχήματα ΔΟΜΗΣΗ Ο.Ε. με έδρα την Αθήνα και ΒΛΑΣΣΗΣ-ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ Ο.Ε., ΒΛΑΣΣΗΣ-ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ-ΘΕΟΔΟΤΟΣ Ο.Ε. και από το έτος 2014 στην κατασκευαστική εταιρεία CANONAS με έδρα την Κέρκυρα.

[email protected]

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ - Πολιτικός Μηχανικός, Π.Π.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το έτος 2000.
Εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης του τεχνικού γραφείου ΒΛΑΣΣΗΣ - ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ - ΘΕΟΔΟΤΟΣ από το 2005 μέχρι το έτος 2014 και στη συνέχεια εντάχθηκε ως εταίρος στην κατασκευαστική εταιρεία CANONAS.

[email protected]

ΑΝΤΩΝΕΛΛΑ ΒΛΑΣΣΗ - Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, MSc Πολ. Κρήτης

Αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης το έτος 2004, ενώ το 2010 έλαβε από το ίδιο τμήμα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στα Συστήματα Παραγωγής.
Εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας ηλεκτρομηχανολογικών κυρίως μελετών μέχρι το έτος 2018 και ως εξωτερικός συνεργάτης του τεχνικού γραφείου ΒΛΑΣΣΗΣ - ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ - ΘΕΟΔΟΤΟΣ μέχρι το έτος 2014, οπότε και εντάχθηκε ως εταίρος στην κατασκευαστική εταιρεία CANONAS.
Παράλληλα, συνεργάστηκε με την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου ως Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) κατά την περίοδο 2010-2014 καθώς και στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα “Δομική Ανάλυση Ιστορικών Κτιρίων (S.M.ART. BUIL.T.)” και “ADRIATinn, An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competitiveness and Technological Capacity of SMEs”.

[email protected]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Πολιτικός Μηχανικός Δ.Π.Θ.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΗΤΣΙΑΛΗ
Αρχιτέκτονας Μηχανικός Δ.Π.Θ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων, Τ.Ε.Ι. Αθήνας

ΧΑΡΙΣ ΤΡΟΥΣΑ
Οικονομικός Σύμβουλος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ
Υπεύθυνος διαχείρισης γραφείου

ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΗ
Γραμματειακή Υποστήριξη, Iόνιο Πανεπιστήμιο

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΛΕΑΝΑ ΤΣΟΥΚΙΑ
Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π. – Interior Designer Domus Academy  Milan

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΓΡΑΦΕΙΟ
ΙΔΡΥΤΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

100
PX